Kesä töissä

Koko Kesä Töissä.

Pisin palkallinen kesälomani on ollut kolme viikkoa yhtenä kesänä. Viimeisenä neljänä vuotena olen pitänyt kahden viikon kesälomia. Tänä kesänä lomaa on viikko ja silloin olemmekin ulkomaanreissulla. Jippikaijei!

Vaikka olen välillä ollut kuukauden kaksi kotona työttömänä, on se ihan eri asia kuin palkallinen vapaa kesällä. Työttömät ajat ovat osuneet aina loppusyksyyn ja silloin kuitenkin on taloudellinen paine ja työnhaku käynnissä, ei se ole lomaa.

Kaipaisin todellakin edes sitä kahden viikon taukoa töistä, jotta jaksaisin porskuttaa eteenpäin. Ja vaikka olen iloinen että töitä on, masentaa ajatus siitä että muut lomailevat rannoilla kun minä istun kylmässä toimistossa päivät pitkät. Kaikki kesän riennot täytyy ajoittaa viikonlopuille, ja silloin ei paljon lepoa ja lorvimista ehdi harrastaa. Uuvuttaa ajatuskin.

Välillä tekisi mieli hakea sairaslomaa, motivaationi työntekoon on välillä todella alhainen ja tarvisin ihan vilpittömästi tauon. Mutta nyt muut ovat lomilla ja sijaistan heitä, joten en halua tuottaa esimiehelle ja muille hankaluuksia olemalla pois ’pelkästään’ väsymyksen takia. Minulle tekee kuitenkin hyvää olla töissä ja omata rutiinit, vaikka välillä tuntuukin liian raskaalta. Uskon tietäväni kyllä kun rajani oikeasti tulevat vastaan ja silloin pystyn jäämään sairaslomalle puhtaalla omallatunnolla. Mutta en vielä sen perusteella että parina päivänä ei huvita. Toki tällä hetkellä huomaan meneväni jo huonompaan suuntaan. En jaksa oikein kotonakaan tehdä mitään ja olen vain istunut sohvalla kaiket illat. Se on yksi huolestuttava merkki minulle. Mutta se saattaa johtua stressistä. Parin viikon sisään saan tietää jatkosta tämän paikan suhteen, työhaastattelu on ensi viikolla ja kovasti jännittää.

Olen valittanut joka toiselle lomattomasta kesästäni, koska tuntuu epäreilulta että vietän kaikki kesät töissä määräaikaisten työsopimusten takia. Olen kuitenkin paria lyhyttä taukoa lukuunottamatta ollut putkeen neljä vuotta töissä melkein ilman lomia. Toki saisin ehkä palkatonta vapaata, mutta eipä siitä sitten niin nauttisi kun palkkapussi olisi pienempi. Ainut vaihtoehtoni on siis se että jään sairaslomalle ja sitä taas en tee ennen kuin on syytä. Omatuntoni ei kestä mitään huvittelusairaslomia.

Positiivista tässä kesässä on ulkomaanreissu! Vaikka minulle ei jää muuhun lomallani aikaa niin toivon todellakin että matka on sen arvoinen. Ainakin hyvää tekee päästä hetkeksi pois kotiympyröistä, mieli virkistyy. Sitä odotellessa.

Ja täytyy tosiaan ottaa viikonlopuista ja Juhannuksesta ilo irti tekemällä lyhyitä reissuja ystävien ja tuttujen luo ja keksimällä kivoja seikkailuja pojan kanssa. Tästä voi tulla hyvä kesä töistä huolimatta, mistäpä tuota ikinä tietää.

Ihanaa kesää kaikille, nauttikaa, menkää ja tehkää. Talvella voitte sitten hyvällä omallatunnolla hautautua sohvannurkkaan, kesä on rientojen aikaa. Hymyä!

Vanilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *